"Nederlandse toerist: alleen eigen land is goed genoeg"

"Nederlandse toerist: alleen eigen land is goed genoeg" (Gesloten voor reacties)

Patricia (webmaster) 03.10.2008 08:22
Onderstaand bericht staat vandaag in de Telegraaf van vandaag:

Nederlanders trekken massaal naar vakantielanden als Frankrijk en Duitsland, maar ze zijn er tegelijkertijd helemaal niet zo enthousiast over. Uiteindelijk voldoet alleen Nederland aan de verwachtingen.

Dat stelt reisvergelijker Zoover.nl, die 40.000 beoordelingen van de bestemming over de afgelopen twee jaar naast elkaar legde. Gemiddeld scoort Nederland een 7,69 en Frankrijk een 7,29. Vooral het uitgaansleven in Frankrijk (5,44) en de cultuur trekken het gemiddelde naar beneden, zo constateert Zoover.

Ook Duitsland, qua bezoekersaantallen nummer twee als populairste buitenlandse vakantieland, komt er bij de vakantiegangers niet zeer goed vanaf. De Duitsers eindigen zestiende op de ranglijst, doordat ook bij hen het uitgaansleven (5,64) slecht scoort. Positieve uitzondering vormt overigens de stad Berlijn.

Volgens het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen (NBTC) is het niet verwonderlijk dat Nederland zo goed scoort. "Nederland is dichtbij, je hoeft niet uren te jakkeren over de Franse of Duitse snelwegen. Het is vertrouwd, je kunt gewoon doperwten bestellen en dat weegt vaak toch zwaarder dan het weer", aldus een woordvoerder van NBTC.

Egypte krijgt de slechtste beoordeling (een 6,61 gemiddeld). Zowel qua cultuur, als kindvriendelijkheid en uitgaansleven scoort het land zeer laag.

Lind@ 14.03.2009 20:10
kamperen in Nederland is helemaal top echter ben ik uit Nederland gevlucht

jaar in jaar uit regen, regen, en regen, nu we al weer wat jaren naar Frankrijk gaan is het heel anders vakantie vieren, tot s'avonds laat buiten zitten,
de warmte, en s'morgens lekker voor je tentje in het zonnetje ontbijten

daar doe je het voor !

Grt Linda

Geplaatst door: Jose 19.03.2009 14:26
Nederland is een mooi land, maar kamperen nee liever niet in Nederland.
Ik moet er niet aan denken om elke morgen weer in de tent te ontbijten, omdat het weer eens geregend heeft.
Ook wij gaan lekker naar Frankrijk en genieten daar lekker van de zon en ook het prachtige landschap.

Geplaatst door: Ans 26.03.2009 10:19
Ja en Nee.
Inderdaad is het de hoofd reden nee voor het weer. Ook het leven is anders in bv.Frankrijk of Spanje/Italie.
Wij vinden het heerlijk om overdag te zwemmen enz en dan in de avond naar een dorp ofzo te gaan. Maar in Nederland is alles om 18uur dicht.Ook net als de avond markten enz.
Ja:Wij vinden het wel leuk om in de meivakantie een midweek/weekje hier in nederland door te brengen.
Je heb mooie campings in Nederland hoor maar wij missen de sfeer van het buitenland.

Geplaatst door: Carolien 28.03.2009 15:01
Het staat in de Telegraaf dus hoe serieus moet je dit nemen?!
Wij vinden het voor-en najaar in Nederland prima om te kamperen, of voor af en toe een weekend. We gaan dan wel met de caravan vanwege het weer.
In de zomer gaan wij, met de tent, het liefste naar Frankrijk. Uiteraard vanwege het weer maar vooral ook omdat je in Nederland al minstens in januari moet reserveren om zeker te zijn van een plaats. In Frankrijk hoeft dat niet en kun je gewoon op de bonnefooi. Heerlijk!!