Waar langs de kust kun je lekker fietsen?

Waar langs de kust kun je lekker fietsen? (Gesloten voor reacties)

jetje 03.12.2008 16:09
Wij willen graag ergens bij de zee gaan camperen, waar we lekker veel kunnen fietsen en waar dan ook van alles te zien is. Onze voorkeur gaat uit naar mooi landschap en meteen ook weer aan de zee. Heeft iemand een idee, in welke provincie en bij welke plaatsen we dit het beste kunnen doen.

Jan 05.12.2008 00:09
In de omgeving van Petten kun je mooi fietsen. Je kunt dan naar Schoorl en Egmond gaan via een mooie route door een prachtig bebost duingebied. Ga je de andere kant op dan kun je prima door de duinen naar Callantsoog fietsen.Wij stonden op camping Corfwater in Petten. Een goede camping van waaruit je de tochtjes kunt maken.Als je een fietsendrager meeneemt is een dagje Texel ook goed te doen

Geplaatst door: bernadette 08.12.2008 17:27
Je kan overal langs de kust wel lekker fietsen. We hebben in de buurt van Den Haag gewoond, altijd heerlijk gefietst. Hoek van holland, Scheveningen, Noordwijk, Katwijk. Mogelijkheden genoeg.
Zuid-Kennemerland is ook een gebied waar het prima fietsen is. En in Zeeland heb je ook een woud aan fietspaden.
Ik zou gewoon een streek uitzoeken waar je naar toe wilt. Fietsen aan zee lukt dan zeker.

Patricia 08.12.2008 19:41
In de buurt van Castricum aan Zee, daar zitten ook een aantal campings. Fiets je zo de duinen in.
Je zit dan ook in de buurt van Egmond, Bergen, Alkmaar en Amsterdam. Dus genoeg te zien en te doen.

Geplaatst door: edith 11.12.2008 16:34
Probeer zeker Zeeland eens, hier heb je Schouwen-duiveland met zijn prachtige duingebieden waar je helemaal doorheen fietsen kan. uitwaaien over de deltawerken.
Rondje Walcheren, dit "eiland" kun je rond fietsen, je komt dan door de mooiste dorpjes (Veere, Domburg enz) en dan kun je met het fietsveer naar Breskens via Nieuwvliet en Cadzand naar de boulevard van Knokke.
En natuurlijk de zak van Zuid-Beveland wat vooral in het voorjaar mooi is met al zijn fruitbomen. Maar er is echt nog veel meer.
Veel succes.

Geplaatst door: jetje 10.06.2009 15:31
Bedankt voor jullie informatie.
Het is Castricum geworden.

jetje 14.09.2009 15:44
Het was dus Castricum geworden.
We hebben daar heerlijk gefietst, je kunt daar ook heerlijk door de duinen fietsen. Wij zijn ook de andere kant opgegaan, waar je via pontjes die je zelf moet bedienen heerlijk door kleine dorpjes fiets. We hadden thuis al routes uitgeprint via het fietsen route netwerk, dit was wel gemakkelijk dan kun de dag tevoren al uitstippelen waar je naar toe wilt.
Een aanrader voor mensen die graag fietsen en evt. ook nog even op het strand willen zijn.