voetjes van de vloer: parkeren

voetjes van de vloer: parkeren (Gesloten voor reacties)

Geplaatst door: asterix 20.04.2009 07:58
Omdat we net begonnen zijn met caravannen een basale vraag die voor een ieder die al wat langer kampeert duidelijk is, maar niet voor ons.
Wat is de beste volgorde om de caravan na het afhaken op de plek te zetten. Blijft het disselbak wiel steunen.? Gaan de wielen al of niet van de grond en hoe ver staan de steunpootjes uit…..
Merci van een beginner !

jan 20.04.2009 18:51
De uitdraaisteunen mogen de caravan nooit dragen. Ze zijn er alleen voor de stabiliteit! Sommige mensen laten het neuswiel omlaag staan en anderen trekken hem omhoog. Op de grond laten staan geeft ons het gevoel van meer stabiliteit.
Kijk ook eens op caravans.net. Daar zijn ook veel tips te vinden. sukses!

Geplaatst door: Rockfire 20.04.2009 19:22
Mag ik je wat lectuur (en zoekwerk bezorgen) :

- http://www.caravan-forum.nl/
- www.CaravanHandboek.nl
- www.caravantrekker.nl
- kampeerzaken.info (ook het forum)

Zelf caravannen wij ook nog niet zo lang, en van bovenstaande sites heb ik heel veel info gehaald.

Alvast dit. Nooit je caravan van de grond brengen met de uitdraaisteunen, of je kan ernstige schade toebrengen aan jouw sleurhut. Met het neuswiel waterpas zetten, en vervolgens de uitdraaisteunen uitdraaien tot ze mooi op de grond staan (evt bigfoots of plankjes eronder).

asterix 20.04.2009 19:41
hi rock fire
merci !
je bedoelt dat je het neuswiel zo opdraait dat de waterpas een beetje goed staat..

Geplaatst door: herja 20.04.2009 20:04
Waterpas is het belangrijkst.
Dus probeer een zo vlak mogelijke plek te vinden. Je zult merken dat die er haast niet zijn. Om een wig onder een wiel te plaatsen is het handig om de caravan aangekoppeld te laten, anders duw je je een breuk. Een klein driehoekig(plak)waterpasje voor op de dissel is dan wel handig. Een andere mogelijkheid is een leveler. Wel zwaar maar ook stevig. Dan met het neuswiel horizontaal zetten en als laatste de uitdraaisteunen. Een plankje eronder voorkomt het wegzakken in drassige of rulle grond.
Fijne vakantie.

asterix 21.04.2009 08:38
wat een prima links
heb er nu al veel van opgestoken...