hondje mee, waar ging u naartoe?

hondje mee, waar ging u naartoe? (Gesloten voor reacties)

Geplaatst door: wilma 11.07.2006 19:53
nam u ook uw hond mee op vakantie, met de caravan?
en waar ging u naar toe,
is het bevallen,
of juist niet.........

neenk 11.07.2006 21:02
Ons Hondje, een 35 kg zware labrador gaat heerlijk mee kamperen. Hij gedraagt zich als een perfecte campinggast, poept en plast niet op de camping, blijft netjes op onze plek, blaft niet en is gewoon heerlijk om om je heen te hebben. Hij is het dus volop waard dat wij een camping in een omgeving zoeken, die voor hem ook echt een feest is. We waren dit voorjaar op camping Meuleman, in de Lutte. Daar kan hij in het bos heerlijk ravotten, rennen en zwemmen in het riviertje de dinkel. Bijkomend voordeel is dat het voor ons ook een heerlijke omgeving is en de camping is eenvoudig maar ook bijzonder aangenaam. Verder zijn we in het verleden ook naar de Zwarte bergen in Luijkgestel en naar de Wildzangh in Ruinen met hem geweest. alle keren geen probleem. De problemen die met honden ontstaan liggen meestal aan de baasjes en niet aan de honden. Voed je hond goed op, dan heb je veel meer plezier van hem en je hindert anderen dan niet.

Geplaatst door: anke 23.07.2006 13:18
Wij zijn een aantal jaren in voorseizoen naar Camping de Wije Werelt geweest in Otterlo. Heerlijk bos om te wandelen. Prima bevallen!

Geplaatst door: ® Veer 26.07.2006 01:14
Dit jaar hebben wij voor het eerst twee keer gekampeerd met honden:

De eerste keer op camping de Vlietland in Leidschendam. Dit beviel heel goed. Direct buiten de camping begon een kilometers lang uitlaatgebied. Deze camping is super om met honden te verblijven.

De tweede keer was op camping de Twee Bruggen in Winterswijk. Wij hebben geen enkel positief punt voor het verblijf met honden kunnen vinden op deze camping. Uitlaten moest gebeuren langs een weg die toch wel druk was en waar hard gereden werd. Niet echt hondvriendelijk dus.

Geplaatst door: Jitty 31.08.2006 15:06
Wij hebben dit jaar twee keer met twee NSD retrievers gekampeerd. Een weekend op De Loswal bij Maurik, we stonden daar midden in de Rijn aan het eind van een dijkje, dus niemand had last van ons. Alleen het uitlaten was lastig, ver weg langs een dijk. Dus dat werd poepzakjes mee. Verder hebben we op Bornholm gekampeerd, denen zijn niet echt hondvriendelijk, ze moeten overal aangelijnd. Verder hier ook niet echt goede mogelijkheden om de hond uit te laten, maar het gebruik van poepzakjes went ook. Verder een fantastische vakantie voor ons allemaal. Om op Bornholm te komen moet je trouwens 3 1/2 uur met de boot, geen probleem, er was zelfs een plaspaal aan boord!

Saskia 03.09.2006 20:51
Wij nemen al jaren onze twee Cairnterriers mee op vakantie, is altijd uitstekend bevallen. Wij kamperen altijd met de caravan. Maar wij kamperen het liefst in het buitenland (Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk), op campings zonder Nederlands eigenaars. Onze ervaring is dat wanneer de eigenaren Nederlanders zijn je veel moet betalen voor de honden en er geen voorzieningen zijn. Wij hebben het wel meegemaakt dat we € 3,50 per hondje per nacht moesten betalen, terwijl één van onze hondjes tot 2x toe gebeten werd door de hond van de eigenaar (die wel los mocht rondlopen). Sinds die tijd zoek ik altijd campings waar honden gratis zijn en die zijn er genoeg, met vaak betere voorzieningen dan wanneer je wel moet betalen!

Geplaatst door: wilma 04.09.2006 14:59
wij zijn naar samoza geweest,
met ons hondje super goed bevallen.
ook de camping zelf is zeer de moeite waard,
heerlijke omgeving om te wandelen en te fietsen.
zeer vriendelijke mensen allemaal op de camping.

Geplaatst door: ® Marijke 05.09.2006 15:10
wij gaan graag naar natuurcampings, daar zit je nl eigenlijk attijd al midden in de natuur, handig met een hond dus!
Afgelopen weekend zijn we naar St. Walrick bij Overasselt geweest, dat ligt bij de Hatertse vennen, een heel mooi gebied, alleen mag de hond daar bijna niet los.
Het weekend daarvoor waren we naar Zanderdennen bij Kootwijk. Daar heb je het Kootwijkerzand en mag de hond wel los.
In de mei-vakantie zijn we al diverse keren naar Kogerstrand, De Koog op Texel geweest en daar mag de hond op het strand ook los. Als je een stuk van de strandovergang midden in De Koog zit, is het strand heerlijk rustig.

Geplaatst door: ® Jolanda 12.10.2006 22:53
Wij zijn twee keer naar de Heldense Bossen in Limburg geweest met onze Labrador.
Vanaf de camping kan je op diverse plaatsen via "hondenpoortjes" het bos in om de hond uit te laten en/of te gaan wandelen. Sleuteltje voor het slot van de poortjes verkrijgbaar bij de receptie tegen betaling van een redelijke borg.

Geplaatst door: E.berg39@chello.nl 04.07.2007 13:21
De Marshoeve in Loenen GLD.
Dicht bij de Loenermark een groot bos en er is een honden uitlaatplaats.
Er zijn trouwens veel mensen met honden op de camping.

Geplaatst door: ® gre huizer 28.03.2008 09:25
wij staan al 22 jaar op camping de tol in koekange drenthe.
hebben zelf ook een zwarte labrador en dat gaat heel goed.
deze camping ligt aan de rand van het bod dus heerlijk om te lopen en te ravotten met honden.
veel succes ermee.

Geplaatst door: ® Zijlstra 06.07.2008 14:40
Ik heb altijd een hond meegehad als we gingen kamperen, eerst een boxer, toen een schapendoes, en deze laatste nog een spaans hondje gaat nu altijd mee.
Ik zoek van te voren wel vaak even wat campings op, om te kijken of ze leuk zijn, maar ook vooral of er honden mogen.
Natuurcampings of boerderij campings vind ik met een hond het meest geslaagd, je loopt dan vaak zo het bos in of een weiland, voor dwe hond wel zo fijn als ie een lekkere wandeling kan maken in de vrije natuur.
Vaak ligt de hond dan ook gewoon los naast de tent.
Bij de grotere 'gewone' campings merk je toch vaak dat je eerst een stuk met de hond aan de riem moet lopen voor hij vrij kan wandelen en ook op de camping moet hij dan vast. Wij doen dat dan aan een lange lijn. Niet heel fijn met de touwtjes vd tent, gaat ie zo leuk omheen lopen. Maar als je zorgt dat je ook een beetje in de buurt van de natuur zit, dan vind je hond kamperen fantastisch!
Die van mij wel iig.

Geplaatst door: van santen 26.10.2009 21:45
Wij nemen al jaren onze 2 labradors mee met kamperen(met de caravan). Zoeken wel naar een camping met bos, anders wordt het uitlaten een probleem. Gaan graag naar de Waps in Oudemirdum (Friesland), maar komen ook in Otterlo op Beek en Hei. In de mei vakantie zijn we in Cadzand, camping De Couter geweest. Maken ook veel gebruik van hotels in het buitenland, Frankrijk en worden altijd toegelaten, echter er moet wel stevig voor betaald worden. Honden mee op vakantie heeft bij ons nog nooit problemen gegeven.

Geplaatst door: Johan 18.01.2010 14:18
Wij ontvangen met liefde gasten met honden.
Aangezien wij midden in een natuurgebied liggen kun je hier je hond ideaal uitlaten/wandelen en zelfs laten zwemmen.

http://www.elbeling.com

Geplaatst door: tweeling 18.01.2010 15:50
op camping port zelande mag je je hondje menemen

Geplaatst door: Lisa 18.01.2010 18:41
Camping de Witte Wieven Nunspeet, heel veel wandelmogelijkheden voor hond.
In de zomer mag hij alleen niet bij de recreatieplas verderop.

Geplaatst door: erwin 09.04.2010 22:09
wij zijn vorige week met onze 2 honden naar Camping Oranjezon in Zeeland geweest en niets dan lof voor deze camping.Een aanrader voor een ieder die honden heeft en lekker in het voorseizoen en naseizoen wil uitwaaien op het strand want daar mogen de honden heerlijk loslopen.

Geplaatst door: Bert 28.04.2010 15:19
Vorig jaar is onze middenslag Schnauzer van één jaar mee naar Italië geweest. Daarvoor nog een paar dagen proberen bij Dwingelo in de meivakantie.
Eigenlijk ging het best goed. Ondanks zijn nog jonge leeftijd. Natuurlijk wel extra moeite en zorg voor wat betreft uitlaten (enkel aangelijnd was mogelijk bij de beide campings in Italië waar wij stonden), maar weining problemen met blaffen etc.

Wat ons niet beviel waren de buitensporige kosten die wij moesten betalen bij het Gardameer (naam camping vergeten): € 7,00 per nacht in het hoogseizoen !!!. Onze zoon van vijf kostte per minder !

Irene 29.04.2010 18:52
Dergelijke prijsvoering is een vorm van "liever geen honden hier"

Arja 16.10.2010 19:39
Onze labrador Beau van 2 jaar is nu 2 zomers mee geweest naar Frankrijk. Wij gaan zelf met de caravan. Vorig jaar hebben we in de Alpen gezeten en deze zomer in Castellane. Het is prima gegaan! We zorgen er wel altijd voor dat er in de buurt zwemgelegenheid is. Ze loopt lekker los op de plaats, geen moment spijt van gehad. Heerlijk om haar bij ons te hebben! En onderweg stop je toch vaak genoeg dat ze lekker even kan lopen/poepen/plassen.

Begin Vorige Volgende Eind 1 2 

Pagina 1 van 2