tent kamperen in de meivakantie

tent kamperen in de meivakantie (Gesloten voor reacties)

Corine 13.11.2009 13:29
Ivm aanschaf van een tent willen wij deze in de meivakantie uit proberen voordat wij in juli naar Frankrijk gaan.Wij twijvelen echter nog ivm de temperatuur in Nederland en dan vooral'snachts.Wat zijn jullie ervaringen?

Geplaatst door: PetraHM 13.11.2009 14:53
Op kou kun je je kleden. Veel vervelender vind ik het, wanneer het regent of erg vochtig is. Alles wordt klam... heel onaangenaam!
Zorg voor goede isolerende matrasjes (bv Therm a Rest) en goede slaapzakken. In je slaapzak kun je een fleecezak doen, zelf maken, of regelmatig te koop bij Xenos, voor nog geen tientje. Afhankelijk van de temperatuur kun je meerdere laagjes aantrekken en vooral: sokken aan.
En bedenk: een kleine tent is warmer dan een grote.

Geplaatst door: bernadette 15.11.2009 14:29
wij hebben altijd gekampeerd in die periode, ook met kleine kinderen. Zolang je maar warm blijft, is het geen probleem.
Genoeg kleding meenemen en voor 's nachts goede slaapzakken!

Frankrijkganger 15.11.2009 19:27
Ik neem aan dat er kinderen zijn, die ivm "meivakantie"
Je zou op de weersberichten kunnen wachten en dan voor een kleine camping kiezen. Onze ervaring is dat grote populaire campings dan meestal al vol zijn.
Tip kleine camping: Jubbega http://www.dekoppenjan.nl/
Genoeg te doen op de camping en in de omgeving van Oranjewoud (bossen, kleine speeltuin)

Geplaatst door: Frankrijkganger 15.11.2009 19:31

Geplaatst door: Jitty 02.12.2009 15:25
Wij hebben dit jaar, in de meivakantie, een paar dagen gekampeerd op camping de Westerbergen in Echten, Drenthe, met 2 kleine tentjes, 2 kids en 2 dogs. Het weer was een paar dagen hoogzomers, heerlijk om er even uit te zijn toen het weer omsloeg zijn we gewoon naar huis gegaan.

Geplaatst door: Patries 02.12.2009 16:40
Een kacheltje is ook wel een aanrader, je zult de tent er niet warm mee krijgen, maar de ergste kou kan er dan wel uit.
Bij kampeerzaken zijn er genoeg te koop, en niet eens zo duur.
Isolatiematjes onder je luchtbed met foam, en op je luchtbed kun je ze ook leggen, dat zijn van die zilver folie matjes. Kraakt wel als je je omdraait!

Het kan echt koud zijn, weet ik uit ervaring, maar overdag kan het goed weer zijn.
Gewoon doen!

Geplaatst door: tweeling 18.01.2010 13:16
weet nog een leuke camping, "camping port zelande",dit is ook een leuke camping als het niet zo mooi weer is omdat je dan de voorzieningen kunt gebruiken van het parc port zelande in de prijs zit ook een zwembadkaartje inbegrepen.dus neem een kachel en wat extra dekens mee fleeceslaapzak en dikke kleding voor het geval dat je het koud hebt.

Geplaatst door: Katie 18.01.2010 18:45
Ik zou het niet doen, wij hebben zelf een huisje op een camping en daar is nog vaak de kachel nodig in de meivakantie. Vergeet niet dat er zelfs nog nachtvorst kan zijn tot de ijsheiligen.

Geplaatst door: jelijn 19.01.2010 14:43
Al je een (halogeen/straal)kacheltje meeneemt, kun je deze vlak voor het naar bed gaan even in het slaapgedeelte zetten, gaat de meeste kou wel uit je tentje. Daarnaast inderdaad warme slaapzakken & fleece dekens mee, onze dochter van 3 slaapt dan in de grootste maat (104-110) winterbabyslaapzak met mouwen. Flanellen of badstof pyama aan, evt maillotje eronder voor de echt koude nachten. Ook nemen wij altijd van die handverwarmes/hotpacks mee die we voor het slapen gaan in de slaapzakken leggen, werkt hetzelfde als een kruik. Wij kamperen al een aantal jaar in Nederland vanaf april t/m juni inderdaad vaak met lage temperatuur toch hebben onze kids het nog nooit koud gehad.