Kamperen in eigen land populair.

Kamperen in eigen land populair. (Gesloten voor reacties)

Geplaatst door: Patricia 07.01.2010 19:54
Onderstaand bericht stond vandaag op Reiskrant.nl (Telegraaf):

QUOTE:
Kamperen in eigen land populair

AMSTERDAM - Nederlanders zijn de afgelopen jaren steeds vaker gaan kamperen in eigen land. Dat blijkt uit analyses uit het ContinuVakantieOnderzoek van RECRON, de belangenbehartiger voor de recreatiebranche.

De stijging van het aantal binnenlandse vakanties in 2009 met een half miljoen is vooral toe te schrijven aan de kampeer- en bungalowvakanties. Samen nemen zij bijna 60 procent van deze toename voor hun rekening (300.000 vakanties).
De groei van het aantal kampeerders doet zich onder meer voor bij bedrijven die zich richten op 'familiegebonden gezelligheid en uitbundigheid'. Hierbij valt te denken aan campings met veel activiteiten op het terrein zelf. Maar ook bedrijven die zich toeleggen op een avontuurlijk verblijf en natuurbeleving zagen het aantal kampeerders flink toenemen, aldus de belangenbehartiger voor de recreatiebranche.
De Recron signaleert een groeiende behoefte bij consumenten „aan een unieke vakantiebeleving”. Steeds meer recreatiebedrijven spelen hier bewust op in met bijzondere verblijfsvoorzieningen, speciale arrangementen en aangepaste marketing. De branche verwacht dat deze trend zich in 2010 voortzet.