Volgend jaar weer naar Zuid-Frankrijk!

Volgend jaar weer naar Zuid-Frankrijk! (Gesloten voor reacties)

Geplaatst door: Jacquelien 04.10.2010 10:04
Wij zijn vorig jaar (2009) eerder weggegaan van een vreselijk vieze en ongezellige camping in Bretagne. Ook het weer was waardeloos. Toen nog een weekje in Limburg op een camping gestaan, met schitterend weer en mooi sanitair etc.

We dachten dus dit jaar gewoon in NL te blijven, gezien onze goede ervaring het jaar daarvoor. Nou.....1e week zowat weggeregend, 2e week was het nog enigszins redelijk. Frankrijk is door onze laatste ervaring geen optie meer, dus nu al geboekt voor een (hopelijk) leuke camping in Spanje. NL houden we maar voor een weekendje Center Parcs ofzo, maar geen zomervakantie meer !

Geplaatst door: Jolanda 05.10.2010 18:05
Hallo Jacquelien, Bretange heeft over het algemeen hetzelfde weer als in Nederland.
Ga je naar Zuid-Frankrijk, onder de lijn Lyon - Bordeaux is het weer perfect.
Kijk bijvoorbeeld naar Ardeche, Drome, Provence, Var, Gard, Herault en nog zuidelijker, perfect weer en hele mooie campings.
Wij waren dit jaar genoodzaakt om in NL te blijven, vonden het ook niets. Gelukkig kunnen wij volgend jaar weer naar het zuiden.

Geplaatst door: Jacquelien 06.10.2010 10:26
Hoi Jolanda,

We zijn ook al zuidelijker in Frankrijk geweest hoor, daar idd stuk warmer. Maar we hadden een eigen caravan gekocht en wilden dan eigenlijk niet zo heel ver rijden met dat ding achter de auto. We hebben de caravan nar afgelopen zomervakantie verkocht zodat we wat verder kunnen. Huren nu een huisje op een camping. Mijn man wil gewoon niet meer naar Frankrijk omdat hij de Fransen een naar, onvriendelijk en vies volk vindt (zijn woorden hoor). Vooral na die laatste campingervaring in Bretagne, waar de camping idd oud en vies was, heeft ie gezegd: "Nooit meer Frankrijk voor mij". Ik vind ook dat ie een tikkie overdrijft, maar denk zelf ook dat hij het in Spanje meer naar z'n zin zal hebben.

Jij al plannen voor volgende zomer ?

Geplaatst door: Jolanda 11.10.2010 20:08
Wij gaan naar Zuid-Frankrijk, wij hebben nog nooit last gehad van onvriendelijk Fransen en dat zou voor ons ook geen reden zijn om niet meer naar Frankrijk te gaan.
Wij zijn al heel wat jaartjes in Frankrijk geweest, dus ik wil opzich best een keer naar Spanje, maar mijn man wilt het liefst gewoon in Frankrijk op vakantie.
Wij hebben een leuke camping gezien in de Herault, camping Aloha in Serignan Plage. Moet een mooie camping zijn volgens verschillende sites, dus we zijn benieuwd.
Welke camping kiezen jullie? Wellicht dat die camping misschien ook wel iets voor ons is als we in 2012 toch een keer naar Spanje willen.
Succes met zoeken!

Geplaatst door: Jacquelien 23.11.2010 14:12
Hoi Jolande,

Vind persoonlijk ook dat mijn man lichtelijk overdrijft, maar ja, als hij echt niet meer wil dan zoek je toch iets wat je alletwee leuk vindt (of lijkt, want Spanje hebben we nog nooit gedaan).

We hebben gekozen voor camping El Delfin Verde. Dat ligt tussen Platja D'aro en Pals. Ziet er heel leuk uit allemaal en veel Nederlanders. Dus hopelijk heeft mijn man het daar wel naar z'n zin ;-)

Hadden gewoon de pech de laatste keer in Bretagne met sowieso het weer, maar dat weet je in Bretagne, maar ook die camping was gewoonweg vre-se-lijk. En dan ook nog heel veel Fransen op de camping die om 11.00 uur al de BBQ aansteken. Tja....dat was de genadeslag voor manlief.

Laat je tzt nog wel weten hoe El Delfin Verde beviel. Jullie veel plezier in Vive La France !!

Geplaatst door: bibi 23.11.2010 22:48
@Jacquelien, El Delfin Verde ligt tussen L'Estartit en Pals. Platja d'ora ligt echt een stuk verder als Pals.Ongeveer 3 kwartier rijden.

Geplaatst door: katie 28.11.2010 23:00
Bretagne heeft zeker niet hetzelfde klimaat als Nederland, in ieder geval Zuid Bretagne niet. Wij komen er al 20 jaar en hebben totaal misschien 5 dagen regen gehad. Het begint vaak grijs maar aan zee trekt het altijd open. Vaak hadden we stralend weer terwijl het in Nederland bar slecht was. Er groeien ook palmen!!
Ik vind het een heerlijk klimaat en we zijn echt verslaafd aan Bretagne.Hittegolven heb je er ook niet snel, het is meestal tussen de 20 en 25 graden, gewoon lekker warm maar niet heet.

Geplaatst door: Jacquelien 09.12.2010 11:04
Bibi....heb ook zoveel campings bekeken voordat ik heb geboekt dat ik waarschijnlijk 2 plaatsjes door elkaar heb gegooid. Had me er tegen de tijd van vertrek nog wel wat beter in verdiept, maar iig alvast bedankt voor je oplettendheid !

frans 26.12.2010 16:43
Dus voor de duidelijkheid tussenToeroela de Mongri en Pals.

Maar een fijne vakantie aldaar

ineke 02.01.2011 12:04
ach wij gaan ook meestal naar frankrijk maar afgelopen zomer een uitstapje naar kroatië gemaakt, we zijn van de camping weggespoeld!

Begin Vorige Volgende Eind 1 2 

Pagina 2 van 2