warme kleding/outdoorkleding voor jonge kinderen

warme kleding/outdoorkleding voor jonge kinderen (Gesloten voor reacties)

Geplaatst door: Tessa 28.08.2010 20:21
Hopelijk kan iemand ons helpen:
Afgelopen zomervakantie hebben we rondtrekkend doorgebracht in de Pyreneën. Geweldig, alleen had onze zoon van net 3 jaar het regelmatig koud. Hij had veel kleding aan (lange onderbroek, spijkerbroek, hemd, t-shirt, sweatshirt, fleecevest en jas) maar leek zich toch niet altijd goed warm te kunnen houden. Omdat we komende winter willen gaan rondtrekken in de Sahara, willen we kleding die hem echt goed warm zal houden voor hem aanschaffen. Alleen: wat dan precies? Hij draagt maat 86-92 terwijl veel outdoorkleding pas vanaf maat 104 te koop is.
Dus: Wie heeft er tips over wat voor (soort, merk) kleding echt lekker warm is en waar is dat te koop in maatje 92?

Alvast bedankt!

Irene 29.08.2010 13:13
Misschien is bestellen in het buitenland een optie? Genoeg landen waar het veel en vaak koud is en ook daar moeten kinderen warm gekleed worden.
Warme voeten (en rug) vindt ik persoonlijk een basis om het lekker warm te hebben. Dus wellicht laarsjes met lammy gevoerd, lekker dikke kniekousjes of een maillot onder de broek. Zorg voor laagjes en lucht; de lagen te dicht op elkaar isoleert minder.
Voor de nachten een warmwaterzak of kersenpitzak. Als je de dag al warm start, heb je een voorsprongetje. En vervolgens zoveel mogelijk in beweging blijven.
Misschien is er iets waar je hem mee in kunt smeren? Veel succes met je zoektocht!


http://www.ehow.com/list_6458030_cold-weather-camping-gear-list.html
http://underwear.wickers.com/our-kids-thermal-underwear-ZXcZX3