BBQ-en op de camping

BBQ-en op de camping (Gesloten voor reacties)

Geplaatst door: Sassefras 27.06.2011 14:38
Wie heeft er nog goeie tips voor de aanschaf van een goed bruikbare bbq voor op de camping. Ik denk dan vooral aan het formaat en de brandstof. Gas of houtskool? En dan natuurlijk niet te groot zodat hij naast de tent en de bagage nog in de klep van onze auto past. En welke recepten vind jij lekker op de barbecue? Zelf zijn wij dol op lekkere mais van de bbq: http://bbq-recepten.nl/vegetarische-recepten/een-gegrilde-maiskolf-van-de-bbq

Geplaatst door: Patriess 28.06.2011 09:15
Voor lekkere recepten kun je gaan naaqr:


http://www.kokenopdecamping.nl/web/

Geplaatst door: petra 28.06.2011 22:10
houtskool wil nog weleens geweerd worden in een bosrijke omgeving

Saskia 29.06.2011 09:22
Ik heb sinds kort een grillplaat. Veel lekkerder en makkelijker dan een BBQ. Geen last van verbrand vlees/vis, je kan lekker groenten erop grillen en het is supermakkelijk schoonmaken, gewoon een stuk keukenpapier eroverheen en klaar! Je hebt speciale platen van Tristar met een wattage wat je gewoon op de camping kunt gebruiken.

Geplaatst door: ® gaaf 16.07.2011 22:18
Wij gebruiken al jaren de COBB. Klein apparaat op kolen en je kan er op koken, wokken bbq-en en roken. Nu vergeet ik de ovengerechten en de heerlijke pizza.
Deze zit in een tas en de kooltjes nemen we mee in een afsluitbare plastic bakje. Wij kamperen met een minimale uitrusting omdat we maximaal 2 nachten op 1 plek verblijven. We willen niet anders en gebruiken hem ook zeker 1 keer per week thuis. Zie ook cobb-barbecue.com. Zie ook daarop het forum en de recepten.

Geplaatst door: conny 17.07.2011 11:25
We gebruiken (bij houtskoolverbod) de grill/bbq van campinggas naar volle tevredenheid. Op campinggasfles te draaien; met grillplaat en een rooster, waarop je ook gewoon kan koken/bakken o.i.d.