herfstvakantie

herfstvakantie (Gesloten voor reacties)

Erna 07.09.2006 20:19
Wij zitten erover te denken om in de herfstvakantie nog een weekje te gaan kamperen. Wie heeft hier ervaring mee, hoe bevalt dat? Wie kan een camping aanbevelen voor deze periode?
In de zomer zoeken wij altijd graag een niet te grote gemoedelijke camping, maar in de herfstvakantie denk ik toch dat het een wat grotere wordt. Het lijkt me dan nl toch wel handig dat er behoorlijk wat voorzieningen zijn (ivm. met het misschien wat minder mooie weer)en ook zou het leuk zijn als er nog wat wordt georganiseerd voor de kinderen. Hoeft niet veel te zijn maar een keer een knutseluurtje of zo.
Wie heeft ideeën voor ons?

Geplaatst door: ® Caravanner 07.09.2006 23:20
We hebben met het gezin een aantal malen met de herfstvakantie op een grotere camping gestaan.

Marveld in Groenlo = een mooie camping met grote plaatsen op grote velden, goed sanitair en het is aan te bevelen om op de bonnefooi aan te komen, ook dan kan je gebruik maken van de herfstkorting. Voordeel je kan je eigen plek uit zoeken ter plekke, kan je goed zien of je na regenval een goede droge plek hebt. Er is goede leuke kinderknutsel animatie op de zolder van de winkel. winkel open en groot overdekt zwembad. Nadeel je krijgt maar een paar toegangskaartjes voor het overdekte zwembad, terwijl vrij entree voor de hele periode beter zou zijn.

Ook stonden we op de Roompot in Kamperland, plaatsen zijn vlakbij het subtropisch zwembad waar je onbeperkt gebruik van mag maken. Plaatsen lopen wel flink af, voordeel bij veel regen blijven de plaatsen schoon, laantjes zijn hier een veel smaller als op het marveld.
Goed sanitair enh winkel, restaurant, bar, snack zijn ook hier open in de herfstvakantie. Ook hier zijn we op de bonnefooi heen gegaan zodat we zelf een plek konden uitzoeken, wel gebruik gemaakt van de herfstkorting.

Dit jaar gaan we naar de Leistert in Roggel. Ik heb nog niks geboekt, maar misschien doe ik het wel. Ze hebben tot heden maar een beperkt aantal plaatsen open voor de herfstvakantie om uit te kiezen. ook hier een ruim subtropisch zwembad en zover ik heb vernomen is restauratie en winkel open. we gaan van 20/21 tot 29 oktober ook hier een herfstarrangement.

De websites van de campings kan je op deze site (per provincie) vinden.
Wij vinden met de herfst de prijs voor deze goede campings meevallen, echter ik kan niet in een ander zijn portemonee kijken. ;-))

Succes.

Geplaatst door: Erna 17.09.2006 22:07
Dank je voor de reactie. Marveld ken ik is hier in de buurt. We zoeken eigenlijk iets verder weg iets. De andere campings die je noemt niet. Zijn er niet meer mensen met ervaringen of tips?

margreet 18.09.2006 21:34
Ik neem aan dat jullie met de carvan gaan. Ik zou in ieder geval niet met een tent gaan.
Wij nemen in de herfst vakantie een wat luxere camping. Meestal met een zwembad en tv aansluiting.
Keine Wolf in Ommen is ons goed bevallen. Vorig jaar zijn we bij de Westhove in Zeeland geweest. Ook hebben we een aantal malen een camping bezocht van de Veluwe campings. Ik zoek altijd en goede camping uit voor weinig geld. Dit jaar gaan de naar Noordwijk voor €100,- voor een gezin van 5 personen. De vakantie valt en staat natuurlijk bij het weer wat je hebt. Toch zitten we nog regelmatig buiten maar hebben ook wel eens een verregende dag, maar al met al valt het altijd wel mee met het weer.

Geplaatst door: ® jp1950 20.09.2006 17:06
Hoi Erna,
Ginkelduin in Leersum is een geweldige Camping overdekt zwembad en verwarmde toiletgebouw
ze hebben ook een website maar heb deze nu even niet paraat
gr Jos

Geplaatst door: Patriess 21.09.2006 11:05
het webadres van ginkelduin werkt wel:

http://parken.molecaten.nl/web/gd/www/nl/home.html

Geplaatst door: ® Christel 04.10.2006 23:38
Ik zit dit stukje te lezen omdat ik ook wil gaan kamperen met mijn kinderen in de herfstvakantie. Maar waarom zou je niet met de tent gaan, ivm het weer. We hebben nl. in de zomervakantie ook bijna de hele week regen gehad, maar toch heerlijk genoten.
Ik ben een echt tentmens, we hebben een zeer ruime tent voor ons 4tjes. Mijn voorkeur gaat wel uit naar boerderijcampings, maar misschien is het voor de herfstvakantie wel heel leuk om ietsje luxer te gaan zitten. Ik ga eens rondsnuffelen

Geplaatst door: Niek 19.09.2010 17:26
Ter Spegelt en de Leistert zijn goed.
Wordt genoeg georganiseerd en leuk zwembad.
De kleine Wolf vonden wij ook erg leuk.
Heerlijk om in het najaar nog een weekje buiten te leven, ondanks af en toe een bui valt het weer meestal mee.

Geplaatst door: Jacquelien 04.10.2010 12:02
Ik lees hier net iets over de Roompot Kamperland. Als dit Beachresort Kamperland is, hou er dan rekening mee dat je voor heel veel animatie apart moet betalen. Het zwembad is idd gratis, maar een voetbaltoernooitje is 2,50 p.p. een keertje boogschieten 7,50 en zo kan ik nog wel even doorgaan. Het is wel een mooie camping, goed sanitair etc., maar hou gewoon rekening met die betaalde activiteiten, dat staat namelijk nergens aangegeven vooraf !!

Marije 05.10.2010 17:53
Hallo,

Leuk om die ideeën te krijgen!
Wij zoeken een camping in het oosten van Gelderland. Ergens in de buurt van Nijmegen/Arnhem.

Liefst met zwembad en internet, maar dat laatste is geen noodzaak. Het eerste ook niet, als er in de buurt een groot zwembad is!

Groetjes en bedankt vast!

Marije

Geplaatst door: Monique 05.10.2010 22:42
Wij gaan dit jaar voor het eerst met een tent in de herfstvakantie kamperen.
Afgelopen zomer hebben we twee weken in augustus op camping Beekse Bergen te Hilvarenbeek gestaan. Helemaal verregend in de tent! Het leek wel herfst! Nu mogen we gratis terug komen in het naseizoen i.v.m. de mooi weer garantie die ze daar hebben.
Het is een fijne camping met leuke animatie(ook in de herfstvakantie), leuk overdekt zwembad met glijbanen en speeltoestellen, verwarmd sanitair gebouw met douches met heerlijk warm water. Met de extra card kan je gratis en onbeperkt naar safaripark Beekse Bergen, Speelland, Sportiom Den Bosch en Dierenrijk Europa nabij Eindhoven.
Wij staan er van 16 tot 23 okt. Wie weet...zien we je daar...

Geplaatst door: hofman 06.10.2010 12:13

Voor een vakantie net buiten Nederland is dit misschien wat voor u.
Wij gaan elke herfstvakantie met onze kinderen van 13 en 17 naar camping Kohnenhof in obereisenbach Luxemburg. Wij gingen al met onze ouders mee en nu al jaren met onze eigen kinderen. Het is een kleine familie camping aan de rivier de our. De natuur is er prachtig zeker in de herfst, de bomen hebben veel roodbruine kleuren. Het weer is vaak mooi maar s'nachts kan het er wel koud zijn. Het restaurant op de camping is het hele jaar open en men kan er heerlijk eten. Ook zijn er mobile homes te huur.
Voor wie van wandelen in natuur en middeleeuwse stadjes houd is dit zeker de moeite waard om deze camping te bezoeken. Vianden ligt nabij en heeft een prachtig kasteel dat s'avonds is verlicht.
J.Hofman