Sluiten

Camping De Fransche Kamp in Bussum

De Fransche Kamp
KleuterzwembadWasmachineWasdroger

Camping De Fransche Kamp is een seizoenkampeerterrein van 30 ha bos- en heideterrein met kampeerplekken, gelegen in het Spanderswoud bij Bussum. Het is een ruim opgezet kampeerterrein, waar je echt in de natuur kunt kamperen. Vanaf 1 april tot 1 oktober kunnen kampeerders met hun caravan, huisje, tent of ander kampeermiddel kamperen op staplaatsen in het bos. In de wintermaanden is het een wandelgebied. De Fransche Kamp ligt op 10 minuten lopen van station Bussum-Zuid. Een tweetal fietstochten (van 30 en 35 km) voeren u door de "rijke" Gooise natuur van heidevelden, zandverstuivingen, vennen, landgoederen, bossen en oude akkers (engen). 

Naast het seizoenskamperen is het mogelijk om met een tent een paar dagen te kamperen. Het kort kamperen is niet mogelijk met caravan, camper of vouwwagen.

laag - hoog
Camping De Fransche Kamp
Franse Kampweg 5a
1406NV - Bussum
Provincie: Noord-Holland
Telefoon: 035-6911832

GPS coördinaten: 52.25812 / 5.15036
(52.25812° 15' 29.2'' N    5° 9' 1.3'' O)
Aantal plaatsen: 380  / Toerplaatsen: 35
Open van: 01 april   tot: 30 september

Kaart en Route
website van de camping
Geef uw mening over camping De Fransche Kamp

Meningen over Camping De Fransche Kamp

Mening nr: 647
Datum: 05-06-2007
w.eijsink 

Algemene indruk: 9| Kwaliteit Sanitair: 8|

Algemene beoordeling

Het is zonder twijfel een van de fijnste campings van Nederland met zowel heel veel rust en prive met voor Nederlandse maatstaven grote en ruime plekken voor weinig geld. Daarnaast is het in de cantine altijd een levendige en gezellige boel met Amsterdamse humor en dat alles voor prijzen die de gewone man nog kan betalen. Natuurschoon van zowel Bantammerbos, Spanderswoud, Landgoederen Schaep en Burg en al het moois van dorpjes als Ankeveen, Kortenhoef als Loosdrechtse Plassen, etc etc allemaal binnen loop-fietsafstand. Het is echt een prachtige camping met een leuke en ongedwongen sfeer. Doordat de camping officieel onder Het Gooisch Natuurreservaat valt, is het een Seizoenscampeerterrein ; dus van 1 april tot 30 september, daardoor mag niet alles. Maar daardoor gaat ook niet iedereen zich helemaal inbouwen en afschermen en is en blijft het een open en sociale camping. Echt uniek in Nederland ; Een Gooische Matras voor een zacht prijsje ; "Je waant je een miljonair ! Kom eens kijken het zal je zeker bevallen.
Mening nr: 639
Datum: 30-05-2007
Monique Verkerk 
®  
april - juni 2007
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 8|

Algemene beoordeling

De Fransche Kamp is een echte familiecamping, met veelal een Amsterdamse tintje. Maar ook de echte natuurliefhebber vindt hier een plek. Dichtbij Amsterdam, maar toch een heel andere wereld, midden in het bos. Autovrij, waardoor kinderen de tijd van hun leven hebben: fietsen, voetballen, ravotten. Het seizoenkampeerterrein wordt gedraaid door kampeerders (vrijwilligers).