Koken op de camping

Koken op de camping (Gesloten voor reacties)

Geplaatst door: ® Christien 22.05.2006 16:54
Hoi allemaal,

Ik ben momenteel aan het afstuderen (Industrieel Ontwerpen TU Delft) op een nieuw kooktoestel voor op de camping. Ik ben erg benieuwd naar irritaties met betrekking tot het koken. Zijn er zaken waar jullie je aan ergeren als jullie aan het koken of barbecuen zijn. En zijn er zaken die jullie nu echt missen op het gebied van koken?

Alvast bedankt!

Groetjes Christien

Geplaatst door: ® Monique 22.05.2006 23:13
Als je een nieuw kooktoestel gaat ontwerpen houd dan vooral rekening met de maat zodat er fatsoenlijk pannen op passen en zorg dat het vlammetje niet zo makkelijk kan uitwaaien.
en pootjes die op alle ondergronden stevig staan.
lekker buiten koken op een gaskookstel met 3 pitten heeft onze voorkeur we hebben geen ervaring met scottelbraai.
wat ik soms mis op vakantie is mijn oven of magnetron
succes ermee

Geplaatst door: ® henriette 23.05.2006 16:11
wat ik mis bij een kooktoestel is een plek om de deksel en lepels en schaaltjes die ik tijdens het koken nodig heb neer te leggen, meestal moet ik hiervoor weer een ander tafeltje of iets dergelijks erbij zetten. Denk ook aan stabiliteit met verstelbare pootjes die niet in het zand zakken. succes ermee

Geplaatst door: ® Jitty 23.05.2006 18:13
Wij koken (nog) op eenpitters, met een (metalen) dienblad eronder heb je geen kans op in de grond zakken en meteen plaats voor lepels, lucifers en ander gereedschap. Verder gebruiken wij een windscherm van Campinggaz, deze voldoet uitstekend. Wanneer het regent leggen wij een rond dienblad op de grond, daarop het gasstel en bovenop het windscherm rond dienblad nummer twee. De enige irritatie die wij kennen is de stabiliteit: een grote pan op een kleine pit.

Geplaatst door: ® Saskia 23.05.2006 18:50
Ik ben het met Monique eens v.w.b. de grote van de pitten. Maar wat ik ook erg mis is een 4e pit! Als er plaats is voor 3, waarom dan geen 4e?