soort doek tent

soort doek tent (Gesloten voor reacties)

Geplaatst door: ® pieter 19.01.2008 17:22
Hallo, we zijn bekend met de nylontent; licht, redelijk waterdicht maar als de zon erop staat word je je tent uitgebrand.
We hebben ook een zware katoenen tent. koel met heet weer, maar zuigt water op en is veel zwaarder dan nylon..

er is tegenwoordig ook poly-cotton zeil. hoe bevalt dat, met name m.b.t. de zon?
en hoe bevalt die polyamide-mengsels(met die 4-kante structuur) het voelt aan als nylon, heeft het ook dezelfde eigenschappen ivm. de zon?

Geplaatst door: henny 25.02.2008 18:33
Wij hebben vorig jaar een tent gekocht van Poly-cotton en die bevalt goed.
We hebben niet echt heel veel zon gehad en hebben hem net een jaar dus hoe hij zich verder zal houden weten wij ook nog niet.

Geplaatst door: bernice 26.02.2008 09:43
Mocht je eerst eens een tent van polycotton uit willen proberen voordat je er 1 wil kopen kijk dan eens op www.tentforrent.nl.
Zij verhuren een michigan, een mooie ruime 6 pers tent met een ademend polyester/katoen buitendoek.

PetraHM 29.02.2008 04:04
Nylon met vierkantjes = ripstop-nylon. Dit is een betere kwaliteit dan de gewone, met name meer UV-bestendig. Verder net zo benauwd.
Poly-cotton, of ook wel technisch katoen is een mengsel van katoen met polyester. Dit heeft de voordelen van katoen: geen condens en nylon: sneller droog.
Wij hebben een lichtgewicht katoenen tunnel van Wechsel (Intrepid4) met een gedeelte (dak) van technisch katoen. Dit ivm minder doorslaan bij regen. We hebben de tent vorig jaar gekocht. Hij bevalt prima.
Van Vrijbuiter hebben we verder een ripstop-nylon tunneltje dat enorm slecht ventileert. In het voorjaar de Pyreneeën waren zelfs de slaapzakken nat van het condens! Het scheelt wel iets als je in de voortent het gras afdekt met plastic.