waarom nederland???

waarom nederland??? (Gesloten voor reacties)

Geplaatst door: kampeerster 06.07.2006 21:39
Waarom gaan jullie in nederland op vakantie en dan op een camping??

gast 07.07.2006 00:01
Waarom niet?

Geplaatst door: kampeerster 07.07.2006 11:33
ja zo kan je het ook stellen. Maar ik ben benieuwd hoe jullie het ervaren om in nederland te Blijven op een camping. Wij gaan nu al jaren naar het buitenland en vragen ons af of we niet eens in nederland zullen blijven maar daar wij geen ervaring hebben hiermee. was ik benieuwd wat het voor jullie betekend.

Geplaatst door: ® Herman 07.07.2006 12:05
Waarom niet? Nou ik rijdt het hele jaar voor mijn werk overal door Nederland en heb zo langzamerhand alle leuke plekjes al wel gezien. Op vakantie wil ik dan wel eens wat anders zien.

kaat 08.07.2006 09:57
wij willen niet het risico lopen dat onze vakantie verregend daarom blijven wij nooit in nederland tijdens de zomervakantie....als het hier mooi weer is ,is het in nederland ook goed toeven maar vaak is het weer hier maar zo zo

neenk 08.07.2006 11:25
Wij hebben in het verleden met kinderen enkele malen in Frankrijk gekampeerd(en daar ook wel van genoten,hoor) en vroeg me dan steeds weer af, waarom altijd naar het buitenland? Weet je hoe mooi Nederland is en als enorm pluspunt: weet je hoe relaxed je bent als je na maar een paar uur rijden de tent/caravan op kan bouwen en dan van je vakantie stekje kan genieten?
Wij zijn nu nog maar met zijn tweetjes en niet echt zon aanbidders, meer natuurgenieters, dus hitte en strand vakanties hoeven niet voor ons. Wij vindenin Nederland nog steeds "on-ontdekt" gebied voor ons engenieten daar heel erg van.

Geplaatst door: martina 08.07.2006 14:09
met de vorige schrijver eens. na een paar uur op je bestemming, niks ellenlange files in de hitte en verloren vakantiedagen door te reizen,dure tol, hoog benzineverbruik, hitte opzoeken, enge ziektes of grote bosbranden. gewoon nederland dus.
er zijn zoveel mooie plekjes hier en je hebt je eigen eten, eigen taal, doet er wat op dan sta je op een paar uur thuis.
wij doen dit al jaren, en er was maar een jaar dat het weer ietsje minder was, af en toe flinke buien maar temp. rond de 22 gr. erg ? welnee, je kan dan juist veel ondernemen. in spanje of italie kun je nauwelijks anders dan constant in het water liggen omdat het daar zo heet is. onderneem je daar wat dan ben je keikapot. en zo denken veel mensen erover, want kijk maar eens op de nederlandse campings in het hoogseizoen. tjokvol.

Geplaatst door: martina 08.07.2006 14:11
Nog wat, jaren terug modderlawines in heel europa, bosbranden, overstromingen en regenval. in nederland dat jaar ? 30 graden. dus.............. die zekerheid over het weer heb je nooit , als je de stelling huldigt dat je de kans niet wilt lopen je vakantie in nederland te laten verregenen. dat kan dus overal.

Geplaatst door: Helene 14.08.2006 17:30
Ik vind het leuk voor een weekje,maar de "grote vakantie"wil ik graag naar het buitenland,Frankrijk,Belgie,Oostenrijk en voor volgend jaar staat Noorwegen op het programma.Ik denk dat het een aantal factoren samen zijn ,die het voor ons aantrekkelijk maakt om naar het buitenland te gaan.Andere taal, eten, bepaalde luchtjes(op markten bv.)gewoontes.en natuurlijk is mooi weer meegenomen,maar zeker niet het belangrijkste,anders zouden we wel altijd zo als vroeger naar het zuiden van Frankrijk trekken.Maar ik ben het met mijn voorgangers eens,Nederland is ook heel mooi.

Geplaatst door: wil 04.09.2006 14:33
wij bleven dit jaar in nederland, schitterende camping in zeer mooie natuur,
eigenlijk niks mis mee... niet lang in de auto, leuk restaurant, behalve dan het weer....
toen het zo heet was in nederland, hebben wij ouders gewerkt, en de kinderen vakantiewerk gedaan,
maar eindelijk was het moment daar, en jah hoor,
regen regen en nog meer regen......
met mooi weer leuk, maar bij zoveel regen volgend jaar weer heerlijk naar het buitenland,
al besef ik wel dat het daar ook kan regenen.

Geplaatst door: dabbertje 04.09.2006 21:21
@kampeerster,
wij zijn een keer 1 jaar in de buurt gebleven (Ardennen) en ondanks dat de vakantie erg leuk was misten we de reis naar het verre zuiden. Wij vinden het nl wel heerlijk om in een paar dagen naar het zuiden af te zakken, onderweg overnachten op een camping en leuke ervaringen uitwisselen met andere reizigers over bestemming of misschien de terugreis.
We hadden toen besloten om dat dus nooit meer te doen en gewoon ieder jaar lekker naar het buitenland te gaan. Volgend jaar zal het misschien toch wat dichterbij zijn want onze oudste zoon die dan 18 jaar is gaat niet meer met ons mee en dan wil ik toch liever in de buurt zijn dan in Spanje of zo. Maar als het weer in de buurt niet mee zit gaan we alsnog richting Spanje.

Daphne

Geplaatst door: carin 05.09.2006 17:34
Wij vinden Nederland heel mooi, maar zullen altijd het buitenland missen. Omdat het weer hier onzekerder is zullen wij i.v.m. onze vouwwgen het niet zo snel aan durven. Met een caravan is het toch wat behaaglijker lijkt mij. Maar ja dat vinden wij voor het zonnige zuiden weer geen optie. Dus nog geen Nederlandse vakantie voor ons.

Geplaatst door: josja 15.12.2006 21:08
Wij zijn vorig jaar naar de Dordogne geweest, wat het weer betreft hadden we net zo goed in Nederland kunnen blijven hoor. Wel is het zo dat je in het buitenland een heel ander soort gebied hebt natuurlijk, een andere sfeer, maar we zitten er aan te denken om dit jaar gewoon hier te blijven.

Geplaatst door: Corina 17.12.2006 21:59
Wij zijn in 2005 voor het eerst in Nederland gebleven, na jaren Z. Frankrijk. Man het hele jaar hard gewerkt, de weken voor onze vakantie hartstikke heet en wat denk je..... Wij hebben slecht weer gehad. Veel regen, onweer, voortent blank. (Ja de kinderen vonden het fijn om niet twee dagen in de auto te zitten) Maar wij zijn dit jaar toch weer naar Frankrijk gegaan en drie weken mooi weer gehad!!! En voor volgend jaar weer Frankrijk geboekt!!!

Geplaatst door: monique 07.01.2007 13:48
wij gaan meestal in mei een week in nederland kamperen met de caravan , soms hebben we dan heel slecht weer maar toch een heel leuke vakantie. in de zomer gaan we echter meestal voor het mooie weer en dus naar frankrijk of spanje.
als nederland wat meer zonzeker was hoefde ik niet ieder jaar naar het buitenland. nederland is ook prachtig.
toch blijft ook dan het buitenland wel trekken vanwege de andere taal en cultuur.

karla 28.01.2007 19:32
Wij zijn eenmaal in Nederland gebleven en kregen niet het echte "reisgevoel". De omgeving is wel wat anders dan waar je woont, maar het blijft vlak en landelijk.Ga je boodschappen doen in een klein stadje, kom je terecht in dezelfde winkelcentra met de Blokker, Kruidvat, AH e.d. We zeiden toen tegen elkaar, zolang als het mogelijk is blijven we naar het buitenland gaan,

gast 16.03.2007 09:54
Nederland is gewoon een mooi land, ben hier nog lang niet uitgekeken

Geplaatst door: ivonne 18.03.2007 08:33
waarom nederland niet:
het is te vol
je leert je talen niet
je beperkt je tot een zeer klein deel van de wereld
je staat nog steeds in de file als je ergens heen wil
het is plat
het regent vaak
de zon schijnt minder
het eten is minder lekker
het is te duur, voor de prijs van een nederlandse camping voor 1 dag sta ik in veel andere landen 2 dagen
al die hema's blokkers ed zijn allemaal hetzelfde
alles is in regeltjes vastgelegd
de zee is koud
veel te veel campings boeken vol, dus spontaan een plek zoeken in de zomer lukt bijna niet
je ziet niet veel anders dan je met een daguitstapje kunt zien, in het buitenland gaan we voor een daguitstapje rustig 200km ver, dat doen we in nederland ook, nou dan kun je het hele land wel zien
het is saai

daarom , en nog om een heleboel andere redenen gaan wij bijna noooit in nederland op vakantie.

Geplaatst door: Tukker 18.03.2007 22:10
waarom nederland wel

Vol: wel eens op de Veluwe, in Drenthe, Noord Brabant gefietst.

Je leert je talen niet: Twents, Drents, Fries, Gronings, Limburgs. Ik bedoel maar

Je beperkt je tot een zeer klein deel van de wereld:

Maar nergens ter wereld zoveel landen in een land als Nederland: je legt je zelf de beperkingen op. Klein deel van de wereld dat klopt dan maar wel afwisslend

Je staat nog steeds in de file als je ergens heen wil:
Wel eens de route langs de Cote d `Azur gereden ?

Het is plat: Dat zijn de Costa`s, de Turkse stranden ook. Nog nooit op de Veluwe, de Sallandse heuvelrug en in de duinen bij Schoorl geweest ?

Het regent vaak: Dat klopt voor stralend weer en 14 dagen zon moet je naar Tirol of naar de Jura. Maar je hebt een punt

De zon schijnt minder: Lees de statistieken erop na

Het eten is minder lekker: Wel eens in een Parijs restaurant gegeten met vergelijbare tarieven als in Nederland. Ik geef het je te doen

Het is te duur, voor de prijs van een nederlandse camping voor 1 dag sta ik in
veel andere landen 2 dagen: O ja dan moet je in Franrijk wel een camping uitzoeken waar dan ook geen enkele voorziening is. Dan klopt het. Vergelijk de tarieven maar eens. Voor de kostprijs van een rit naar Frankrijk/Italie of Spanje kun je in Nederland al bijna een week kamperen.

Al die hema's blokkers ed zijn allemaal hetzelfde:

De Lidl en Aldi, SuperU en Intermarches lijken ook op elkaar

alles is in regeltjes vastgelegd:

Italie badmuts verplicht, Frankrijk geen boxershorts. Peche interdit, baignade interdit etc.

De zee is koud: en aan de Costa is ie warm en dat vinden de kwallen ook.

veel te veel campings boeken vol, dus spontaan een plek zoeken in de zomer lukt bijna niet:

Zou echt eens moeten proberen.Wedden dat het lukt

je ziet niet veel anders dan je met een daguitstapje kunt zien, in het buitenland gaan we voor een daguitstapje rustig 200km ver, dat doen we in nederland ook, nou dan kun je het hele land wel zien
het is saai:

200 km voor een uitstapje. Vinden de kinderen vast ook heel leuk en lang in de auto zitten vinden ze beslist niet saai.


Daarom , en nog om een heleboel andere redenen gaan wij bijna noooit in nederland op vakantie.

Daarom beste vakantieganger ga ik het liefst in Nederland op vakantie maar je hebt het punt van de regen binnengehaald.
Het weer werkt niet altijd mee. Dit jaar in juni/juli heerlijk weer en in augustus bagger.
Maar Nederland is beslist niet saai, duur, druk, vol, niet lekker, koud etc.etc.
Het zit af en toe een beetje tegen met het weer.

Geplaatst door: ivonne 19.03.2007 23:10
oke , nederland is niet plat, in groningen hebben ze een berg van 13 meter hoog, in drente is ie iets hoger, ik heb een groot deel van mijn leven in limburg gewoond, maar tenzij die heuveltjes gegroeid zijn zijn ze niet hoger dan een heel krappe 400 meter. Het boeit mij helemaal niet of er wat dan ook op een camping te doen is, als er maar een toilet is, dus die prijs blijft staan. De costa's zijn plat,deels, maar daar zie je mij niet,zonne uren zijn er veel meer in zuid europa. Daar is het warmer, alleen het limburgs en het fries zijn talen, de rest dialecten, ik hoor veel meer talen dan een nederland ganger aan dialecten. Kinderen vinden het prima om 200 km te rijden, ze zijn zo opgevoed. (het enige wat daarop gezegd kan worden is het milieu)

Vind het prima hoor, zal aan jullie denken maar niet heus als ik lekker in de zuid europese bergen wandel en geniet van de prachtige vogels, de stilte, de rust , het vaak 50 km kunnen rijden zonder ook maar iemand tegen te komen. Blijf maar lekker, blijven mijn favorite stekjes ook rustig.

ealiseer je dat je nederland aan het opleuken bent, echte nederland argumenten zijn er niet, want die zouden precies zo zijn voor aangrenzende stukjes duitsland en belgie, zoek maar naar je diepere motieven, want die moeten er zijn.

Ik zal aan jullie denken als ik straks in het zonnetje voor mijn tent zit, en hoor dat het in nederland weer eens een natte verregende zomer is.

Begin Vorige Volgende Eind 1 2 

Pagina 1 van 2