Bonnefooi of niet?

Bonnefooi of niet? (Gesloten voor reacties)

Geplaatst door: Dekker 08.09.2012 17:36
Wij (gezin met 2 jonge kinderen) gaan graag op de bonnefooi kamperen, dus niet vastleggen waar en/of hoe lang je op een camping zit. Dit jaar op de Gulperberg beland maar daar aangekomen moesten we wél aangeven hoe lang wij daar wilden verblijven. Wij gezegd dat we dat nog niet wisten (hangt van de camping en/of het weer af), maar dit kon echt niet. Uiteindelijk dan maar aangeven dat we 2 weken wilden blijven. Moesten alles vooraf betalen.
Gelukkig 2 weken prachtig weer gehad. Maar jammer is dit wel. Geldt dit eigenlijk voor alle campings of alleen in het hoogseizoen? Iemand gelijke of juist andere ervaringen hiermee. De charme van het kamperen gaat er zo een beetje vanaf vind ik (al begrijp ik de redenen van de camping natuurlijk wel).

Geplaatst door: petra 09.09.2012 20:06
mijn ervaring is dat ze in ned daar inderdaad een starre houding hebben
In buitenland kun je makkelijker op de bonnefooi en zelden hele som geld vooraf

Geplaatst door: Saskia 10.09.2012 13:55
Het ligt aan de camping. Wij kamperen al tientallen jaren met en zonder kinderen. Wij hebben nog nooit gereserveerd en zeker niet vooraf betaald. Als een camping eist dat we vooraf moeten zeggen hoe lang we blijven of als we vooraf moeten betalen gaan we gewoon naar een andere camping, er zijn er genoeg! Camping de Gulperberg zijn we ook wel eens geweest, mar daar bleken we op aparte plaatsen te moeten staan vanwege onze hond. Ook dit was voor ons een reden om een andere camping te nemen.

Geplaatst door: rockfire 10.09.2012 16:56
Je kan toch ook gewoon zeggen dat je maar 5 dagen blijft. Na 3 à 4 dagen ga je dan langs bij de receptie en zegt dat het je bevalt en langer wil blijven. Als ze dan enigzins klantvriendelijk zijn mag je blijven.
(Hopelijk sta je dan wel niet op de plaats van iemand die gereserveerd heeft). Wij betalen alvast nooit voor 2 weken. (1 week is het max)

Geplaatst door: els 11.09.2012 19:38
Op kleine campings kan je vaak op bonnefooi kamperen en na afloop betalen.
Heb wel kans dat deze sneller vol zijn vanwege de weinige kampeerplaatsen.
Dus wij bellen meestal een dag van tevoren op of er nog plaats. En meestal kun je dan gewoon terecht.

Geplaatst door: bernadette 15.09.2012 16:53
Als je moet aangeven hoe lang je wil blijven én je moet onmiddellijk betalen, dan geven we meestal aan dat we 3 dagen willen blijven. En dat verlengen we dan als die dagen voorbij zijn.
We leggen ons nooit zolang vast en we betalen zeker niet zolang vooruit.