toeristenbelasting

toeristenbelasting (Gesloten voor reacties)

neenk 30.10.2006 21:10
Toevallig viel het me vanmiddag al op dat de toeristenbelasting zo verschilt bij de campings, en nu was het net op tv over hotels die nogal veel toeristenbelasting vragen. Hoe kan je dat bij de campings controleren, navragen bij de betreffende gemeente? en dan niet akkoord gaan als het niet klopt?

jan 01.11.2006 14:34
Tja, zo dacht ik er ook over! Maar als je de werkelijke tarieven weet dan kun je ze erop wijzen maar dan heb je kans dat ze dan zeggen helaas maar voor u 10 anderen!
Tot nog toe heb ik nog geen exorbitante bedragen gevonden bij nl campings. Maar dan moet ik er wel direct bij vermelden dat wij meestal op boerencampings vertoeven!

Geplaatst door: gast 24.11.2007 10:28
toeristenbelasting is voor elke gemeente een wettelijke inkomstenbron die zij vrij kunnen besteden.Indien U als recreant vindt dat u TEVEEL BETAALD kunt u DE RECREATIE-ONDERNEMER ,als deze het tarief correct doorberekend daar niet op aanspreken maar zult U als recreant zelf bij de betreffende gemeente een procedure moeten aangaan om dit te veranderen.Mijn advies is dan ook dat elke recreant een formeel verzoek richt aan de raad van die gemeente om de plaatselijke verordening te herzien en te wijzigen en over te gaan tot het AFSCHAFFEN van de toeristenbelasting in de gemeente.Indien U als recreant dat massaal zou doen zullen de administratieve lasten groter worden dan de opbrengst
en zal alleen de toeristenbelasting nog hoger moeten omdat weer te betalen indien de betreffende gemeente halstarrig blijft in het hebben van toeristenbelasting. veel succes!

Geplaatst door: ivonne 27.11.2007 21:49
dat is erg kor door de bocht, het is nl zo dat veel campings meer berekenen dan ze af moeten dragen aan de gemeente. Simpel te controleren, maar toch: helaas pindakaas.

Geplaatst door: gast 28.11.2007 20:46
RE--kort door de bocht-- ,
ik heb ook aangegeven de ondernemers die wel volgens verordening handelen,
opmerking : er wordt verschillend belast nl.forfaitair en/of op werkelijke overnachting. voor verschillende forfaitair belaste met minder overnachtingen dan de werkelijke zal deze omslaan per werkelijke overnachtingen. Zou dan ook moeten als er meer overnachtingen zijn . de belasting wordt achteraf aangeslagen de verhogingen zouden dan een verrekening van het verschil in aanslag van het voorgaande belasting moeten zijn of middeling over jaren.