Half mei in een tent?

Half mei in een tent? (Gesloten voor reacties)

Remko 27.11.2006 20:42
Wij hebben het plan om met Hemelvaart en Pinksteren te gaan kamperen met onze tent. Nu weet je nooit wat het weer gaat doen natuurlijk, dat is niet te voorspellen.
Maar we hebben 2 kleine kids dus het moet niet te koud worden in de tent.
Heeft iemand ervaring met zo vroeg in het seizoen kamperen met een tent?

Geplaatst door: ivonne 27.11.2006 22:32
Hoi, half mei kan het 's nachts goed koud zijn, neem genoeg maatregelen, zoals isolatie matjes of selfinflating matjes (als je al luchtbedden hebt, isolatie matjes zijn erg goedkoop) leg iso matjes OP het luchtbed.

Wij hebben met een hummel die nog niet kon lopen en 2 kleuters in de sneeuw gekampeerd, vanaf 1 april. Het was fantastisch, de tent lekte niet, we hadden een vaste kuip, we aten buiten, electrisch kacheltje binnen, vroeg slapen, genieten. Nog steeds spijt dat we het maar één seizoen gedaan hebben. Wij hielden het s nachts warm door tuinstoelkussens op de luchtbedden te leggen en wat extra dekens. Als het al vroeg op de avond vroor was het echt in bed kruipen, en dan nog wat lezen. Anders was het best koud. Met een beter kacheltje had dat minder koud geweest. Hemelvaart en pinksteren is geen probleem, mits je niet met een dun slaapzakje gaat. pyama's aan , sokken aan, warm toedekken , en vooral: niet net voor het slapen douchen en door de kou lopen. Ik stopte ze liever beetje vies in bed dan koud.

Geplaatst door: cindy 03.01.2007 18:39
Bij ons geldt de regel: minimum temperatuur ('s nachts dus) 9° en overdag 19°. Anders gaan we niet. Bij deze temperaturen heb je vooral 's ochtends en 's avonds een trui en lange broek nodig, maar je kan het nog wel aangenaam noemen. Je moet - zeker in mei - de voorspellingen afwachten.
Wij hebben reeds meerdere malen gekampeerd in de maand mei. Het weer kan dan alle kanten uit. We hebben enkele jaren geleden wel eens in onze tent geslapen met 's nachts 5 à 6°, maar dan moet je zeker zien dat je genoeg dekens, dikke pyjama's en sokken bij hebt. Onze kinderen waren toen 6 maanden en 2 jaar. Bibberen, maar het is dus te doen.

Lind@ 03.01.2007 23:27
Onze kinderen waren ook erg klein toen wij tussen hemelvaart en pinksteren gingen kamperen in de maand mei dus... we hebben zelfs 30-april op een camping gestaan.

Het is nachts erg koud ik heb kruiken meegenomen voor de kinderen voordat ze in bed lagen had ik al een kruik in hun slaapzak liggen
extra dekens er overheen en sokken aan met een sweatshirt

ze hebben het geen moment koud gehad, later hebben we een kacheltje (op gas worden warmer) in de tent gezet dus vochtig werd het s'avonds niet in onze tent...

Succes !

Grt Linda

Geplaatst door: monique 07.01.2007 13:37
ik zou een kacheltje meenemen , wij hebben alleen ervaring in mei met caravan en dan vind ik het nog flink koud soms.

Geplaatst door: bernadette 11.01.2007 18:13
We hebben altijd in de tent met Hemelvaart gekampeerd toen onze kinderen klein waren. Ja, het was 's nachts koud. Maar als je voldoende maatregelen neemt, kleding, slaapzakken, iso-matjes moet het geen probleem zijn. Onze kinderen hebben altijd heerlijk geslapen. Zijn nooit wakker geworden van de kou.
's Morgens een lekkere dikke broek en trui aan, gedurende de ochtend steeds iets uitpellen en aan het eind van de middag/avond weer inpakken.
Overdag was het heel wisselend. Soms waren we blij dat er een zwembad was, zo warm was het, maar we hebben ook wel gehad dat het overdag niet warmer werd dan 15 graden.
Gewoon doen, zou ik zeggen. Als je het niet probeert, dan weet je ook niet hoe het is.

Geplaatst door: bernadette 11.01.2007 18:14
o ja, nog vergeten. Wij gebruikten nooit een kacheltje in de tent.

yamsing 11.01.2007 22:48
Ik ben het met bovenstaande allemaal eens. Ik heb maar een maar, je moet de ruimte hebben om in de tent te kunnen eten.
Ik vind ook, gewoon gaan als de weerberichten redelijk zijn.

Remko 15.01.2007 10:00
We hebben een vrij grote tent, dus binnenzitten is geen probleem.
Nu wilde we naar Ginkelduin gaan in de buurt van Utrecht, dat is voor ons dichtbij. Maar we krijgen uit onze omgeving de tip om dan beter iets verder weg te gaan ivm het weer.
Dus richting Drenthe of iets dergelijks, daar is het weer beter en minder kans op regen.
Je kunt toch nooit weten wat het weer doet. Wat vinden jullie?

Geplaatst door: yamsing 15.01.2007 22:45
Aan de kust. Meer kans op zon en minder kans op regen. Meer kans op wind. Blijft fris in de nacht en ochtend, waar je ook staat in Nederland.

Remko 18.01.2007 09:47
We hebben geboekt. We wonen zelf aan de kust, dus dat was geen optie. We gaan naar camping De Molenhof in Twente. Elektrische kacheltjes zijn daar verboden, maar we nemen warme kleding en goede slaapzakken mee.

yamsing 19.01.2007 10:39
Zou dan wel een gaskacheltje meenemen. Alleen levensgevaarlijk met kleine kinderen.
Ik weet niet hoeveel ampère die camping heeft, maar als je een camping ventilator kacheltje koopt, dan is er geen een campingeigenaar die weet dat jij in de nacht dat kacheltje aan hebt staan (halogeen kachel geeft een fel geel licht). Ook een pluspunt van deze kacheltjes is dat ze vrij veilig zijn.

connie 19.01.2007 17:29
Pasen viel op 18 april en wij hebben toen redelijk weer gehad.Kampeerden toen in limburg,maar wel met een gaskachel voor de kille avonden.s'Nachts ging hij uit,maar hadden toen lekkere warme slaapzakken,dus geen punt.Alleen een koude neus.Maar kamperen deden we in een tent.
vr.gr.connie.

Geplaatst door: petra 08.02.2007 15:00
Dat kan prima. Laat je luchtbedden wel thuis, neem selfinflatable matrassen mee (Therm a Rest). Een kleine binnentent is warmer dan een grote/hoge. Koop op de markt lappen fleece en maak daar lakenzakken van. Verder: wollen sokken aan in bed.
En uiteraard: goede slaapzakken.
Als je niet in je tent kunt zitten, neem dan een tarp mee. Daar blijft de warmte enigszins onder hangen. Of zoek een camping met een gezellige kantine.

Geplaatst door: ConradM 18.09.2007 12:27
Weleens met -5 in ons trekkerstentje gelegen, alleen een zomeruitrusting mee dus het werd best wel koud. Als je zorgt dat je overdag weg bent en voldoende opwarmt overleef je het 's nachts ook wel.

Soms een beetje creativiteit wil ook wel helpen; een sigg fles in een sok is een hele goede kruik !!

het gebruik van kachels in een tent ben ik geen voorstander van...

Geplaatst door: Remko 19.09.2007 11:36
Conrad,
Toch heefft dat kacheltje ons lekker warm gehouden die koude dagen. We hebben zelfs een ochtend gehad, dat alles in de koelkast bevroren was. Was het toch tegen het vriespunt geweest. De kachel lieten we lekker aan. Was een keramische kachel, met beveiliging.
Als we die niet hadden gehad, was het te koud geweest. En de kruiken, warme dekens etc zijn ook gebruikt.